top of page
Search
  • Writer's pictureAlma McCone

Tee itse koiran tossut

Löysin kuvat, jotka otin viime talvena, kun tein Alville tossut. Tässä siis ohjeet kuvina.

Yllä kuva valmiista tossusta. On ehkä helpompi hahmottaa osat kun tietää miltä valmis näyttää :)


Yllä: Mittaa koiran jalka. Helpoiten tossun kaavan saa leikattua kun asettaa kankaan makaavan koiran jalan alle. Leikkaa palasta tarpeeksi pitkä ja leveä.


Yllä: leikkaa yhtä tossua varten kaksi samanlaista kappaletta huopakankaaasta ja yksi puolikas kappale jostain muusta - tästä tulee tossun pohja. Pohjana itse käytin tiivistä lakanakangasta. Voit käyttää mitä vaan - tärkeää on valita materiaali johon ei tartu helposti lumi ja joka ei myöskään luista lumessa.


Yllä: Aseta pohjakappale toisen huopakappaleen päälle.


Yllä: Aseta toinen huopakappale pinon päällimmäiseksi - nyt pohjakappale on kahden huovan välissä.


Yllä: Aloita ompelu tossun yläosasta - ompele sivusauma, millä kaikki kappaleet kiinnittyvät toisiinsa. Ompele myös tossun kärjessä oleva kaarroke ja siitä vielä vähän matkaa ylöspäin tossun toista sivua.


Yllä: lisää tossuun tässä vaiheessa kaksi paria tarranauhaa. Laita ne nuppineuloilla kiinni tossun sisälle niin, että päät tulevat näkyviin hieman ulkopuolelle. Sitten voit ommella sauman ylöspäin. Kuvassa näkyy oikeassa reunassa tarranauhojen päät, toinen on valkoisen pohjaosan kohdalla ja toinen ylempänä varressa.


Yllä: Tossun sivu kannattaa jättää yläosasta hieman auki. Näin tossu on helpompi pukea ja tarvittaessa yläreunan saa nätisti käännettyä alaspäin (kts. ensimmäinen kuva).


Yllä: käännä tossu oikein päin.

Yllä: ensimmäinen tossu on valmis ja koira ei ole liikahtanutkaan paikoiltaan. Nosta koira ylös ja sovita :) Jos tossu on liian suuri käännä se takaisin nurinpäin ja pienennä. Ja sitten puuttuu vielä 3 muuta tossua.


VINKKI; marketeissa ja tavarataloissa myydään usein huopia (peittoja) jopa hintaan 2,50e/kpl. Tälläisestä huovasta tulee hyvät ja notkeat tossut ja monta paria.

14,980 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page