top of page
Search
  • Writer's pictureAlma McCone

Melkein valmis pentu

ja kuitenkin vielä niin pieni :)





Tänään Ebba sai rabies-rokotuksen. Me ollaan vähän etuajassa muihin pentuihin nähden, koska Ebba oli saanut ensimmäiset rokotukset jo Ruotsissa kahdeksan viikon ikäisenä.


Illalla oltiin sitten treenaamassa jälkiä. Ebballa meinaa olla kova kiire. Vähän kaikkeen tekemiseen. Se huutaa ja haukkuu autossa innoissaan kun näkee, että otan jälkiliinan valmiiksi - heti pitäisi päästä matkaan. Tänään oli kovin tuulinen päivä, mutta muuten lämmin, varmasti jopa 20 astetta. Ebban jälki kulki pienen hiekkatien reunaa ja sen varrella oli kolme pakasterasiaa, joissa palkkana ruokaa. Lähtöpaikassa oli ihan vieraita koiria treenaamassa ja Ebbaa kiinnosti kovasti koirat. Ajattelin, että se ei malta ollenkaan lähteä seuraamaan jälkeä, mutta mitä vielä - kun se tajusi, että tästä on joku mennyt ja tiputellut harvakseltaan nakin palasia, se ampaisi kuin ohjus matkaan eikä vilkaissutkaan muita koiria. Nakkeja se ei syö matkalta koska sillä on niin kiire - eikä tarvitsekkaan - vielä välillä niitä kuitenkin vahvistukseksi laitetaan. Tänään jäljen teki treenikaverimme Niina ja Ebba oli loistava :)


Almalle tein itse verijäljen. Se oli vasta toinen sellainen. Ensimäinen verijälki ajettiin pari viikkoa sitten ja se ei sujunut ihan niin kuin piti. Nyt olin viisaampi ja tein makaukset paremmin, talloin hieman aluetta ja levitin verta pisaroina laajemmalle. Alma lähti jäljelle haisteltuaan tarkasti alun. Se seurasi hajua keskittyneesti ja merkkasi selvästi molemmat makaukset. Lopussa odotti ruokapalkka. On se vaan taitava ja sille pitää selvästi antaa vaativampia hommia - näyttää helposti kyllästyvän liian helppoihin juttuihin.

47 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page